U povodu 28. obljetnice zločina nad hrvatskim civilima i vojnicima na Uzdolu, u nazočnost rodbine i prijatelja pobijenih, kao i brojnih drugih, danas je na Uzdolu služena sveta misa za sve pobijene 14. rujna 1993. godine, koju je predvodio vlč. Ljubo Zadrić.

Prije početka sv. mise, ispred spomen ploča s imenima pobijenih, vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva, predstavnici braniteljskih udruga, političkih stranaka.

Nakon mise, u Memorijalnom centru za duše svih pobijenih izrečeno je Opijelo – molitva za pokojne.

Riječi dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je novoimenovani uzdolski župnik don Ivan Ivančević. Liturgijsko pjevanje tijekom euharistijskog slavlja animirao je župni zbor iz Prozora.
 

28. godina nakon izvršenja pokolja nad 29 civila i 12 vojnika HVO-a, samo je osuđen tadašnji zapovijednik ”Prozorskog bataljona”  Enver Buza na kaznu zatvora od osam godina.

Kada su u pitranju žrtve hrvatske nacionalnosti, najbolje govori činjenica da je prije pet godina Tužiteljstvo BiH donijelo odluku o obustavi istrage protiv 36 pripadnika tzv. A BiH, koji se sumnjiče da su bili izravni izvršitelji ubojstava.