Večeras je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rama Šćit započeo trodnevni duhovni hod prema proslavi blagdana rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

U vremenu prije samoga slavlja sv. Mise, vjernici su imali prigodu pristupiti sakramentu sv. Ispovijedi..

Misu sekundiciju proslavio je p. Marko Petričević.

Sveto misno slavlje svojim pjevanjem uveličale su članice Etno skupine Čuvarice.

Prema rasporedu, sutra, 6. rujna, euharistijsko slavlje na drugi dan trodnevnice biti će upriličeno u 18 sati. Prije sv. Mise biti će ispovijed đaka, roditelja i prosvjetnih djelatnika. Misu će predvoditi i pod njom propovijedati fra Andrija Jozić, gvardijan.

U utorak će biti služena sv. Misa za hodočasnike. Misu će predslaviti i pod njom propovijedati fra Zdravko Dadić, definitor Provincije Bosne i gvardijan u Sesvetskoj Sopnici.

U srijedu, na sami blagdan Male gospe bit će služene sv. Mise u 7:30 i u 11.00 sati.

Zbog trenutačnih prilika, poštivanja mjera opreza i preporuka nadležnih institucuja, večerašnja sv. Misa služena je u perivoju samostana. I kroz sljedeća dva dana i na sami blagdan, također je predviđeo služenje sv. Misa na otvorenome.


Mladomisnik p. Marko Petričević porijekom je iz Rame (Jaklića) rođen je 16. ožujka 1988. u Zagrebu kao najstariji sin Šimuna i Anite. Ima brata Jakova i sestru Mariju. Otac Šimun rođen je u Jaklićima u obitelji Stipana i Luce Petričević. 1967. g. obitelj je odselila u Đakovo, otakle je Markov otac otišao u Zagreb.

Nakon srednje škole, Marko je upisao studij prava, a nakon dvije godine prebacio se na studij kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima. U to vrijeme bio je aktivan u isusovačkoj župi na zagrebačkom Jordanovcu. Osim na župi, bio je aktivan i u SKAC-u (studentski katolički centar), osobito na projektu Modrave. Tijekom godina aktivnosti i suradnje sa studentskim kapelanima upoznao je isusovačku duhovnost i raznolikost.

Pred kraj studija, nakon promišljanja i tražen Božje volje, odlučuje se za svećenički poziv i priključuje se isusovcima s kojima je godinama surađivao. Novicijat je obavio u Splitu, studij filozofije u Zagrebu, pastoralnu praksu u Osijeku a studij teologije u Varšavi, gdje je 19. lipnja 2021. zaređen za đakona. Nakon povratka u Hrvatsku, 31. srpnja zaređen je za svećenika, a 1. kolovoza slavio je mladu misu u župi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu. Večeras je na Šćitu proslavio drugu mladu misu – sekundiciju.