U subotu, 2. srpnja, u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, na trgu dr. Josipa Stadlera s početkom u 11 sati, euharistijsko slavlje svoje Mlade mise uz koncelebraciju više svećenika predslavio je mladomisnik vlč. Ljubo Zadrić.

Mladomisničko geslo vlč. Ljube bilo je „Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći" (Usp. Mk 13, 31)

Riječi pozdrava, dobrodošlice, zahvale i obavijesti izrekao je mjesni župnik vlč. Stipo Knežević.

Riječi prigodne i nadahnute propovijedi slavljeniku Ljubi i nazočnim vjernicima uputio je mladomisnikov prijatelj i „crkveni kum“ vlč. Ilija Dogan, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U završnom dijelu Svete mise, mladomisnik Ljubo obratio se riječima zahvale, a potom je zajedno s drugim novozaređenim svećenicima podijelio mladomisnički blagoslov.

Svečanom euharistijskom slavlju osim ostalih svećenika, časnih sestara i vjernika (bogoslova, sjemeništaraca, čitača, pjevača …) kroz čitanja prigodnih čitanja, recitacija, prinos darova doprinijeli su i članovi mladomisnikove obitelji, rodbine, susjeda i prijatelja.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali su članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem s. Olge Kikić, SMI.

Mladomisnikov „civilni kumovi“ bili su zet Zoran i sestra Branka Barešić.

Slavlje Mlade mise nastavljeno je kod obiteljskoga stola uz narodno veselje koje je potrajalo do poslijepodnevnih sati.
Crtice iz mladomisnikova životopisa:

Vlč. Ljubo, sin je Stipe Zadrića i Anđe r. Glibo, a rodio se 6. travnja 1991. godine u Prozoru. Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova Prozor gdje je i kršten 30. svibnja 1991. Vlč. Ljubo ima još brata Peru, te dvije sestre Branku i Mariju koje su udate. Inače, mladomisnikova obitelj živi u obiteljskoj kući u Perićima. Mladomisnik Ljubo, pohađao je OŠ Marka Marulića u Prozoru, a gimnaziju i malo sjemenište u KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku. Nakon završene gimnazije i maloga sjemeništa upisuje se u Vrhbosansko bogoslovno sjemenište u Sarajevu i studira na KBF-u. Službe čitača i akolite primio u Rimu u Zavodu Germanicum et Hungaricum gdje je poslan nakon dvije godine studija u Sarajevu. Uspješno je diplomirao na Papinskom Sveučilištu – Gregoriana u Rimu 19. lipnja 2015. Za đakona Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 29. studenog 2015. u Sarajevu.

Sveti red prezbiterata (svećeništva) primio je po rukama Uzoritog kardinala Vinka Puljića u Vrhbosanskoj prvostolnici na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja ove godine.
 
Tekst: Marinko Rumbočić    
Foto: www.rama-prozor.info