Trećeg dana trodnevnice u samostanskom dvorištu na Šćitu služena je sv. misa Uočnica, koju je predvodio i pod njom propovijedao prof. fra Mirko Jozić, župni vikar iz Dubrava. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličale su ramske „Čuvarice“.
 

Nakon mise u dvorištu samostana održan je koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca pod nazivom „Večernji zvon 2015.“ Na koncertu su nastupili: Monija Jarak – mezzosopran, Karlo Miličević – bariton, prof. Marija Čolak i klapa Laetitia iz Međugorja. Dirigent je prof. Davor Markota.
 

Rijeka hodočasnika večeras se slila na Šćit vršeći svoj zavjet Majci od milosti. Uz hodočasnike iz ramskih župa, večeras su na Šćit došli vjernici iz Središnje Bosne, Bugojna, Uskoplja, Kupresa, Livna, Tomislavgrada i drugih hercegovačkih gradova. Također, došli su i oni iz susjedne Hrvatske.

Sutra, na blagdan Male Gospe, sv. mise su u 8:30 i 11:00 sati. Prije sv. mise u 10:30 bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen ploče s imenima ramskih žrtava kroz brojne ratove. Svečanu sv. misu u 11:00 h predvodit će i pod njom propovijedati mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup.

Za sve vas koji niste večeras bili na Šćitu donosimo dio atmosfere kroz fotografije i kratki video zapis.