Polaznici glazbene škole u klasi prof. Biljane Glibo održali su u nedjelju koncert klasične glazbe pod nazivom „Majci na dar“.

Koncert je upriličen u prozorskom Domu kulture s početkom u 19 sati.

Ovaj koncert organizira se već duži niz godina, a nastupili su mladi glazbenici različitih razina glazbenog obrazovanja te gosti.

Na koncertu su nastupli i svojm glazbenim izvedbama, publici se predstavili mladi polaznici: Ivan Dedić, Ana Markešić, Manulea Ćurić, Magdalena Tule, Mile Krešo, Ana Bilić, Antea Petrović, Sara Jelić i Ana Bešker.

Na programu su bila djela: J. B. Duvernoy, A. Diabeli, J. S. Bach, M. Crlemeti, F. Copin, Yiruma, K. H. Reborn ...

Večerašnja izvedba bila je drugačije koncipirana, nego prethodnih godina, naime, mladi polaznici nazočnima su pokazali kako osim što lijepo sviraju imaju i dar za skladno i lijepo pjevanje.

Tako je dio njih sudjelovao u izvođenju pjesmi posvećenih majkama.

Gosti goncerta bili su: Ivan Vlajčić, Tina Ćurić, David i Juraj Glibo te Ružica Zadrić.

Riječi dobrodošlice, najave, čestitke i zahvale izrekla je polaznica glazbene škole Ana Bešker koja je na samome početku izrekla tekst o značenju riječi MAMA.

U prvom dijelu programa nazočnima su se pjesmom „Tebi majko misli lete“ uz glazbenu pratnju gostiju predstavile Sara Jelić i Ana Bilić.

A potom su polaznici glazbene škole Ivan Dedića (II razred) i Manuela Ćurić (III razred) nazočne počastili izvedbom klasičnih glazbenih brojeva.

Manuela je ostala na sceni te je uz pratnju sestre Tine izvela pjesmu Marijo Majko.

Polaznice III. razreda Magdalena Tule i Ana Markešić odsvirale su pripremljene skladbe, a Ana je uz pratnju gostiju počastila nazočne izvedbom pjesme „Mojoj majci“.
 


Polaznici IV razreda Ana Bilić i Mile Krešo te V razreda Antea Petrović odsvirali su pripremljene skladbe, a potom su uz pratnju Mile i Antea izveli pjesmu Kao Marija.

Posljednja dva glazbena broja odsvirale su polaznice, Sara Jelić (V razred) i Ana Bešker (VI razred).

U završnom dijelu programa, kao gošća koncerta, nastupila je Ružica Zadrić, koja je nazočne počastila autorskom pjesmom Mama uz pratnju Davida Glibe. Tekst pjesme Mama napisala je Ružicina majka Lidija, a uglazbio ju je David Glibo.

Polaznici glazbene škole ovim koncertom čestitali su Majčin dan i zahvalili se svima onima koji su im životna potpora.

Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Damir Mišura