Manifestaciju su organizirali HKO „Kruh sv. Ante“ i studenti fonda Kap dobrote u povodu proslave Dana Kruha sv. Ante. Program je započeo u 12 sati u dvorani sv. Franje u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru .

Kroz scenski nastup i na druge načine mladi su ukazali na štetnost ovisnosti o psiho-aktivnim supstancama i mogućnostima zdravog življenja. Mladi su se izravno upoznali s načinima prevencije ovisnosti te su na prirodan empirijski način proširili svoje znanje o problematici ovisnosti. Prije samoga početka kulturno-zabavnoga programa prisutne je pozdravio provincijal fra Lovro Gavran,a nakon njega riječi pozdrava, dobrodošlice i podrške kazao je i prvi čovjek grada Sarajeva gradonačelnik dr. Alija Behmen.

Ravnatelj HKO „Kruh sv. Ante“ fra Stipan Radić pozdravio je prisutne, a zatim je ukratko izložio o ulozi i mogućnostima Kruha sv. Ante nakon čega je uslijedio i film o djelatnosti Kruha sv. Ante.

Pored brojnih gosta iz raznih krajeva BiH, program je uzveličao i Dramski ansambl Kulturno-sportskog centra Prozor-Rama pod vodstvom voditeljice istoimenog ansambla Mirjane Šakota. Izveli su igrokaz „Borba između dobra i zla“. Osim što su svojim nastupom izmamili simpatije publike dobili su i brojne pohvale od organizatora ove manifestacije te stručnih umjetničkih lica.

Nakon završetka programa uslijedilo je zajedničko druženje uz bogatu trpezu u vrtu Franjevačkog samostana. .

U programu su nastupili :

1. Gudački kvartet Amadeus iz Sarajeva

2. Mala škola muzike

3. Dramski ansambl Kulturno- sportskog centra Prozor/Rama

4. Eva Piljić

5. KUD Naša baština iz Globarice

6. Limena glazba „Lašva“ Nova Bila

7. Napretkova limena glazba iz Bugojna

8. HKUD Dinara Livno

Tekst i foto: Mirjana Šakota