Danas, u oči Nedjelje Dobroga Pastira, kada posebno molimo za duhovna zvanja u Crkvi, okupljeni vjernici u župi Rumboci, molili su i za mlade članove svoje zajednice koji su primili Sakrament svete potvrde – krizme. 

Pod svečanom Svetom misom u 17 sati nadbiskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj u BiH Tomo Vukšić podijelio je sakrament svete krizme za 23 kandidata. Nakon svečanog dočeka i susreta s kandidatima za krizmu, nadbiskup Vukšić je uz su slavlje župnika fra Jure Perića i župnog vikara fra Ivana Jelića, predvodio Svetu misu. Župnik je na početku Mise riječima dobrodošlice pozdravio nadbiskupa kao i krizmanike i njihove kumove i roditelje. 

U prepunoj župnoj crkvi u Rumbocima, bilo je u istinu svečano i pobožno. Krizmanici, njihovi kumovi i roditelji, rodbina, ali i ostali vjernici koji su nazočili, učinili su ovaj događaj svečanim i potpunim.

Sveto misno slavlje uzveličao je veliki župni zbor pod ravnanjem prof. Sonje Cvitanović.

Nakon mise, slavlje se nastavilo u obiteljskim proslavama.

Ukratko o Svetoj Potvrdi-Krizmi

Sveta potvrda (poznata i kao krizma) obred je u mnogim kršćanskim Crkvama. U katoličkoj, pravoslavnoj, istočnim Crkvama, te u anglikanaca sveta potvrda je jedan od sakramenata.

Krizmom se naziva zbog svoga bitna obreda - pomazanja. Naziva se potvrda jer potvrđuje i osnažuje krsnu milost.

Sakrament Svete potvrde ili Krizme zajedno s krštenjem i euharistijom čini cjelinu "sakramenata kršćanske inicijacije". Time je ovaj sakrament nužan za primanje Kristove milosti. Potvrda, kao što i samo ime govori, je sakrament kojim osoba potvrđuje svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi.

Krizmu obično dodjeljuje biskup, dok svećenik krizmu može podijeliti osobama kojima je zdravlje ugroženo, a nisu se krizmale, bez pitanja biskupa.