Ramski fotografi sedmu godinu za redom ugostili su kolege fotografe iz Ljubuškog. Njihova zajednička druženja na neki način su potakla da prilikom osnivanja ljubuškog Foto kluba ”Fokus” i fotografi iz Rame postanu članovi fotografske udruge iz Ljubuškog. Desetak fotografa na već tradicionalnom druženju “Dani Fokusa u Rami” koje je započelo i prije osnivanja kluba uživalo je tako u Ramskoj prirodi na jednoj od ljepših planina u Rami, na Draševu, gdje su uživali trudeći se napraviti što kvalitetnije fotografije prirodnih ljepota, piše Ljportal.com

U sklopu dobro osmišljenog programa prvo su posjetili Franjevački samostan na Šćitu koji je duhovno i kulturno središte ramskog kraja. Oko cijelog samostana se nalazi veliki park i Ramsko jezero gdje su fotografirali Ramski križ, Posljednju večeru Kuzme Kovačića, Gospina vrata, Divu Grabovčevu te razgledali etnografski muzej na Šćitu koji prikazuje život, baštinu i kulturu stanovnika ramskoga kraja.

Nakon toga uputili su se u planinu na dvodnevno druženje gdje su napravili prekrasne fotografije te dogovorili nove zajedničke aktivnosti ljubuških i ramskih fotografa. Obišli su stare kuće Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života prilagođenom zahtjevima prirode. Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju. Druženje je održanu u organizaciji IED Herc Info i Foto kluba Fokus Ljubuški.
 


Više pogledajte ovdje