U vremenu od 18. do 21. lipnja na Šćitu traje ljetni „Kamp prijateljstva“ u kojem boravi 65 djece iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine. To je tradicionalno okupljanje nastavnika i djece iz osnovnih škola iz BiH. Cilj kampa je da se djeca druže i da nauče neke nove vještine.

„Program traje već desetak godina i svake godine dođemo ljeti u Ramu u Kuću mira, koja nas doista divno primi, a i fratri i sestre su jako gostoljubivi. Ovo je jedan program građenja mira i zato smo ga i nazvali „Kamp nove nade“. 65 djece, različitih vjera i nacinalnosti, smješteno je u Kući mira, a kamp će trajati četiri dana“.



Večeras smo u dvorištu samostana na Šćitu ogranizirali koncert kojeg su pripremili nastavnici iz različitih škola iz BiH. Jedan nastavnik je iz Orašja, iz Donje Mahale, drugi iz Gradačca i treći iz Sanskog Mosta“, kazao je za portal Rama-Prozor.info, gospodin Vjekoslav Saje, voditelj kampa.

Vjekoslav Saje, voditelj kampa

U Kući mira imali su i druge programe, seminare za nastavnike iz cijele BiH. Također su radili kampove za djecu s posebnim potrebama.

„Za Ramu i fratre imamo samo riječi hvale! Tu smo jako dobro primljeni i vrlo smo zadovoljni sa svime što možemo ovdje doživjeti“ rekao je Vjekoslav, koji dolazi iz Sarajeva i radi na programima rješavanja konflikta, problema i građenja mira još od završetka rata.