Povodom patrona župe Prozor - Presvetoga Srca Isusova, a zahvaljujući mjesnom župniku vlč. Stipi Kneževiću; s. Olgi Kikić, SMI, vjeroučiteljici i voditeljici župnih zborova; djeci koja su naporno vježbala i pripremala se za ovo natjecanje te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli održavanju ovoga događaja, danas, 13. lipnja na trgu dr. Josipa Stadlera održan je deveti po redu festival duhovne glazbe pod nazivom „Djeca pjevaju Isusu“.

Program festivala započeo je nakon Večernje sv. Mise koju je danas u župnoj crkvi s početkom u 17 sati predslavio župnik Stipo.

Ovogodišnji festival otvoren je pozdravnim govorom župnika Stipe te mladih voditelja programa: Irene Budim i Roberta Ivančića.

Nakon što je Elena Ivančević izvela prošlogodišnju pobjedniču pjesmu Ustani, kreni opet i nakon što su predstavljeni članovi ocjenjivačkog suda uslijedio je natjecateljski dio programa tijekom kojega je izvedeno 25 glazbenih brojeva.

Po završetku natjecateljskog dijela programa, članovi ocjenjivačkog suda u sastavu: Iva-Ines Pavlović, Mirela Ćurić, Milan Glibo, Vlado Kudić i Lucija Topić povukli su se kako bi usuglasili svoje ocjene i odredili pobjednike. Za to vrijeme maleni natjecatelji i natjecateljice nazočnima su predstavili su zajedničkim nastupom kojima se pridružio i Marko Bošnjak koji je izveo nekoliko pjesama.

Nakon vijećanja, župnik Stipo je progalasio pobjednike i uručio im novčane tj. poticajne nagrade uz napomenu kako će sutra, po završetku središnjeg euharistijskog slavlja, pobjednici izvesti svoje pobjedničke glazbene brojeve.

 Prema glasovima članova povjerenstva:

PRVO MJESTO zauzela je Ružica Zadrić koja je izvela pjesmu Samo Isus može.

DRUGO MJESTO zauzela je Ivana Topić koja je izvela pjesmu Jer Ti si predivan Bog.

TREĆE MJESTO zauzeo je Juraj Glibo  koji je izveo pjesmu Silan Bog.

NAGRADU „SIMPATIJA ŽIRIJA“ pripala je Jeleni Šimunović koja je izvela pjesmu Božje djelo.

Kao i prošlih godina festival je završio izvođenjem pobjediničke pjesme te završnim i zahvalnim govorom voditelja prigodnim.
Glazbena pratnja pojedinim natjecateljima bili su: Matea Ćavar, David Glibo, Ivana Franjić Tubić, Nada Krešo, Ana Drežnjak, Martina Šakota, Manda Papak i Ana Topić.

Za ozvučenje se pobrinuo Jadranko Antunović, a ovaj hvalevrijedan događaj popratili su lokalni fotografi te predstavnici internet portala.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Ante Šimunović