U prekrasnom ambijentu obiteljskog imanja Slavka i Ane Jurić u mjestu Ljubunci (župa Uzdol), danas je upriličen izlet za djecu župe Prozor (skupina uzrasta od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole).

Prema riječima, s. Marinele Zeko, koja je bila voditeljica i koordinatorica današnjeg duhovno-kreativnog susreta, izlet je organiziran u dogovoru s prozorskim župnikom mons. Markom Tomićem i kapelanom vlč. Josipom Antukićem.

Ovaj susret bio je prilika da djeca mlađeg uzrasta iziđu iz svojim domova, odmaknu se od mobilnih i fiksnih ekrana i provedu dio dana u prirodi, moleći dragoga Boga, družeći se, sudjelujući u raznim kreativnim igrama te učeći iz prve ruke o zdravoj domaćoj prehrani.

Mladi diplomirani animatori župe Prozor u sastavu: Marin Knježević, Ivana Topić, Josipa Babić i Natali Papak, potrudili su se kako bi u dva i pol satnom vremenskom razdoblju prezentirali i uključili nazočne mališane u razne kreativne igre. U sklopu današnjeg programa za djecu je bio upriličen i ručak.

Kako kaza s. Marinela, djeca su doista mogla uživati u jednom prekrasnom danu i daru od Boga stvorene prirode uz vrsne organizatore i animatore.

Susreti ovakvoga sadržaja predviđeni su tri puta godišnje, a djeca osnovnoškolskog uzrasta podijeljena su u dvije skupine, danas je upriličen za one malo mlađe, a idućeg vikenda, u subotu 10. rujna predviđen je susret u prozorskom župnom dvorištu za djecu uzrasta od petoga do devetoga razreda. U 18 sati predviđena je sv.misa za sve školarce (osnovnoškolce i srednjoškolce), za njihove roditelje, nastavnike, profesore ... Tijekom euharistijskog slavlja bit će i blagoslov učenika i školskih torbi i zaziv Duha Svetoga.

Na kraju s. Marinela, zahvalila je dragome Bogu na današnjem radosnom susretu i svim dobrim ljudima koji su pomogli oko organizacije ovoga hvale vrijednog projekta.