U petak, 19. listopada u školi na Lugu koja djeluje kao područna škola OŠ Marka Marulića Prozor, prigodnim programom obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Prije same priredbe dragim gostima obratila se učiteljica Ružica koja ih izvijestila kako će program biti nešto kraći jer su prvašiće i jednoga drugaša nažalost posjetile kozice.

U ime domaćina nazočnima se obratila malena voditeljica Magdalena Tule koja je kroz mulitimedijalni izričaj prezentirala rezultate projektne nastave - Dani kruha.

Tijekom programa, učenici su izveli ukupno 5 točaka koje su bile protkane recitacijama i igrokazom.

Poslije završnog govora voditeljice, nazočne je pozdravio ravnatelj Škole, a nakon što je kapelan Stjepan Didak, izrekao riječi blagoslova, pristupilo se razgledanju izloženih radova i blagovanju pripremljenih slastica.

Osim vrijedne dječice, učiteljica Ružice i Ljilje, vjeroučitelja Marinka, spremačice Kate za realizaciju ove ove hvalevrijedne manifestacije zaslužne su bile i vrijedne domaćice Luga i Škorbućana (Papaka).

U priredbi su osim gore spomenutih učiteljica, roditelja, rodbine, ... nazočili su i gosti iz Središnje škole - ravnatelj Slavko Bilić, pedagoginja Monika Beljo i pravnica Ivanka Ramljak.

Ovdje je potrebno spomenuti i to kako je ove godine u sklopu obilježavanja Dana kruha realizirana i projektna nastava koja se sastojala od tri dijela.

U prvome dijelu učenici su zajedno s učiteljicama i vjeroučiteljem posjetili: trgovinu Konzum; izvor i vodocrpilište Krupić; staru vodenicu obitelji Anice i Pave Zadrić; ribogojilište „Krupić“ u mjestu Perići te gradsku pekarnica „Burek“. Tijekom ovoga posjeta učenici su iz prve ruke saznali kako od žitarica nastaje brašno, od brašna tijesto od kojega konačno nastaje kruh i ostali pekarski proizvodi.

U drugome dijelu, učenici su zajedno s učiteljicama i majkama sudjelovali u radionici tijekom koje su izrađivali razne pekarske proizvode. Isto tako, učenici su u školskome dvorištu ubirali plodove jeseni koje su kasnije izložili na priredbi.

U trećem dijelu uslijedila je priprema i izrada same mulitimedijalne prezentacije.

Učenici i nastavno osoblje ovom prilikom zahvaljuju se svima onima koji su im izišli u susret i pomogli im u realizaciji ovoga projekta.
 


PŠ Lug i Foto sekcija OŠ Marka Marulića Prozor