Jučer je u OŠ Veselka Tenžere na Uzdolu održana priredba povodom obilježavanja Dana kruha. Učenici su sa svojim roditeljima, nastavnicima i učiteljicama pripremili raznolik program.

Bio je ovo dan zahvale Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili obdareni kao učenici, nastavnici i kao narod. Priredbu  je otvorio ravnatelj škole prigodnim riječima.

Druženje je proteklo u veselom, radosnom i dirljivom ozračju. Svojom izvedbom učenici su uspjeli prenijeti pozitivnu energiju, unijeti duha radosti, ali i suosjećanja za  događaje u svijetu tako da ni suze nisu izostale. Najviše pažnje i zanimanja  su izazvale tri točke: recitacija u izvedbi Marije Stojanović „Teško mi je Gospodine“,  zarazni smijeh učenika Ante Ljubića i Gorana Miličevića (uspjeli su zaraziti sve prisutne svojim smijehom), a  pobjednički sastav učenice Ivane Mađar na temu „Trbuhom za kruhom“ zaslužuje posebnu objavu.

Točke priredbe:
1. Školski zbor: Ovo je dan
2. Zahvalni za darove (recitacija)
3. Tri pekara (igrokaz)    
4. Teško mi je Gospodine, autora Ante Jakšića (recitacija)
5. Trbuhom za kruhom- pobjednički sastav učenice VII. razreda Ivane Mađar
6. Vicevi
7. Zarazni smijeh
8. Pekarski bećarac (igrokaz)
9. Djed i repa (igrokaz)
10. Kruh s neba (igrokaz)
11. Zbor: Kruše života

Kad kriza sve zamrači, djeca svjetla pale zvijezde. Čak je i voditeljica programa pokušala unijeti pozitivnu energiju i stvoriti oazu radosti i mira.  Na kraju priredbe je pozvala publiku da se okrenu osobi do sebe i da joj kažu: „Lijepo je što postojiš“ .  I uspjela je! To je izazvalo reakciju radosnog smijeha i iskazivanja ljubavi svima oko nas.
Druženje je nastavljeno uz okrjepu.  Našlo se tu kolača, kruha, pita i peciva koje su pripremile marljive ruke naših mama; a najljepše uređeni stol bio je stol ekološke sekcije.

Dijelite svoj kruh i prijat će bolje; dijelite svoju sreću i postat će veća!
 
Pripremila: Božana Nikolić