U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Vlade Hercegovačko-nertvanske županije, glavnih pokrovitelja: Općine Prozor-Rama, Alf Marketa d.o.o., Turističke zajednice HNŽ i Vodograda d.o.o. Prozor-Rama te niza vjernih spozora večeras u Prozoru završen je turnir u "uličnoj košarci" na kojem je sudjelovalo ukupno 16 timova.

Nakon dvije večeri igranja u skupinama vani na podlozi za basket postavljanjoj na terenu OŠ "Marko Marulić" nažalost završinica zbog kiše i nevremena odigrana je u Gradskoj sportskoj dvorani.

Tim "Caffe Pizzeria Mondea" u sastavu: Igor Musulin, Toni Vitali, Ivan Svoboda i Dorijan Ribarić pobjednici su 17. Streetball Rama u Prozoru, nagrađeni su s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 2200 KM.

Oni su u finalu pobjedili splitski tim "Numerovi sljedbenici" za kojeg su nastupili: Hrvoje Marin, Duje Škaro, Marin Jeličić i Tomislav Gabrić kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 1000 KM.

Timu "Saraj Komerc" sastavljenu od igrača: Aldin Pandžo, Aldin Dželmo, Meris Bečirović i Kenan Čajić za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 500 KM.

Igraču Igoru Musulin iz pobjedničkog tima ovo je sedmi osvojeni turnir u Prozor-Rami.

17. Streetball igran je po službenim pravilima "FIBA 3x3" na kojem su sudili Ilija Mišura i Alen Kurić.

Na turniru u završnici 17. Streetball Rama našli su se timovi iz: Zagreba, dva iz Splita, dva iz Tomislavgrada, Bugojna te dva domaća tima iz Prozor-Rame gdje su postignuti sljedeći rezultati:

1/4 FINALA:
Numerovi sljedbenici - Mammals club 21:9
Saraj Komerc - Burići 21:19
Reprezentacija HRV U19 -  Duvno 21:13
Caffe Pizzeria Mondeo - Caffe Passage 21:10

1/2 FINALA:
Numerovi sljedbenici - Saraj Komerc 22:12
Caffe Pizzeria Mondeo - Reprezentacija HRV U19  21:10

Za treće mjesto:
Saraj Komerc - Reprezentacija HRV U19  21:12

FINALE:

CAFFE PIZZERIA MONDEO - NUMEROVI SLJEDBENICI  20:18

Nakon odigrane finalne utakmice uručene su nagrade u navedenom iznosu kao i pobjednicima u zakucavanju Anti Krajina te u tricama Tomislavu Gabrić po 100 KM.

Sutra, ponedjeljak 29.7.2019. je turnir za juniore (godišta 2000 i mlađe) ukupnog nagradnog fonda od 600 KM a u utorak za najmlađe uzraste.

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici "Streetball Rama" uz izvrsno praćenje medijskih pokrovitelja: rama-prozor.info, ramski-vjesnik.ba i radio postaje Rama.

Tekst: Ivica Čuljak