Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana i završetka prvog obrazovnog razdoblja učenici i nastavnici OŠ fra Jeronima Vladića priredili su tradicionalnu školsku Božićnu priredbu u kino dvorani Franjevačkog samostana na Šćitu. Priredba je postala jedinstvena i lijepa prigoda da se učenici, učitelji i roditelji sretnu izvan uobičajenih školskih obveza.

Na samome početku sve nazočne je pozdravio ravnatelj škole g. Ivo Iličić, te u svome obraćanju zahvalio svima a napose gvardijanu fra Andriji Joziću na ustupljenome prostoru za ovaj događaj. Svima je čestitao Božić i Novu godinu u svoje ime i u ime svih djelatnika i učenika ova škole.

Učenici su zajedno s nastavnicima pripremili bogat zabavni program u kojem su uživali brojni posjetitelji. Veselim božićnim pjesmama školski zbor je oduševio nazočne roditelje i druge goste. U nastavku programa učenici su izveli nekoliko recitacija i igrokaza. 

Božićne priredbe danas su također održane i u područnim školama u Rumbocima i Orašcu. Pripremom i izvedbom božićnih priredbi ujedno završava i prvo obrazovno razdoblje, a učenici idu na zimski raspust.