Danas je u župi Rumboci svečano proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika ove župe sv. Franje Asiškog. Svete mise služenu su  u 8:30 i u 11:00 sati.

Svečanu koncelebriranu pučku svetu misu predslavio je dr. fra Stipo Kljajić, profesor na Franjevačkoj Teologiji u Sarajevu i Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Uz njega na oltaru slavilo je još deset svećenika.

Fra Stipo se u svojoj propovijedi osvrnu na život sv. Franje u nasljedovanju Isusa Krista, čovjeka kojega često nazivaju drugim Isusom Kristom. Posebno je naglasio da su sveci primjeri kako se kršćanski živi. Crkva svetima ne proglašava ljude da bi smo imali kome se moliti na nebu, nego prvenstveno da bi smo imali koga nasljedovati, da nam budu primjer kako se nasljeduje Isusa Krista. Sveti Franjo je uzor toga nasljedovanja.

Posebno je istaknu tri osobine iz života svetoga Franje a to su: zahvalna ljubav, korisnost života i prihvaćanje drugih.

Između ostaloga naglasio je:

Franjo je bio čovjek koji je u svemu vidio odsjaj Božje ljubavi. Od cvijeća i trave do sunca i zvijezda pa čak i u ljudskoj smrti. 
Ne živimo i ne odgajajmo svoju djecu da žive samo za sebe. Zatvaranje u sebe i svoje je smrt i za kršćanstvo i za narod.

Franjo je živio tako da je život potrošio za drugoga. Sreća drugoga, a ne nesreća, i moja je sreća. 

Zajednički način života je najljepši, zahtjeva dosta odricanja, dosta uskraćivanja vlastite slobode. Zato je sv. Franjo govorio i to je na jednome mjestu sam napisao: „Gospodin mi je dao braću, ja ih nisam tražio“, čime je želio reći da on nije gospodar svoje braće i kako ta braća nisu samo njegova.


Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličao je veliki Zbor župe Rumboci pod ravnanjem prof. Sonje Cvitanaović.

Nakon svete mise uslijedilo je druženje u crkvenom dvorištu uz razgovor i čašicu.