Odluka vlasnika i generalnog menadžera tvrtke FIS iz Viteza Pere Gudelja da u idućih 10 godina u proizvodnji namještaja otvori 1.000 novih radnih mjesta najbolji je poslovni potez u Bosni i Hercegovini u prošlom mjesecu po ocjeni portala Indikator.ba.

Gudelj je odluku priopćio preuzimajući nagradu za životno djelo koju mu je dodijelio Regionalni savjet poduzetnika jugoistočne Europe, a mediji su je registrirali prvih dana travnja.

Na drugom mjestu je namjera jednog od najvećih svjetskih trgovaca bananama i vlasnika firme "Derbi" banana iz Slovenije Izeta Rastodera, da okupi sve usitnjene poljoprivredne proizvođače u BiH i njihove proizvode plasira na bosanskohercegovačko, regionalno i europsko tržište.

Ozbiljan konkurent za najbolji poslovni potez u travnju bila je i Općina Hadžići nakon što je Općinsko vijeće odlučilo da za 5,3 milijuna KM kupi stotinu duluma zemlje s namjerom da na taj prostor dovede investitore koji će razvijati industriju. Zainteresirani ulagači već su najavili da bi u novootvorenim pogonima mogli zaposliti između 600 i 1.000 radnika.

Vlada Srbije i njemački "kralj mesa" "Tönnies", potpisali su memorandum o razumijevanju za investiciju u proizvodnju mesa u vrijednosti od 420 milijuna eura. Naime, najveći proizvođač mesa u Europi na području Srbije namjerava izgraditi 20 farmi za uzgoj tri milijuna tovnih svinja, što je najbolji poslovni potez u regiji jugoistočne Europe u prošlom mjesecu.

Za izbor najbolji poslovni potez u travnju u kategorijama BiH, regija, Europa i svijet konkurirala je 31 poslovna odluka o investiranju, akviziciji, klasičnom preuzimanju tvrtke van granica zemlje i kontinenta, pokretanju novih poslova, zapošljavanju...