Fedor Emelianenko (41) upisao je impresivnu pobjedu na Bellatorovom turniru u Rosemontu u blizini Chicaga. U četvrtfinalu teškaškog Grand Prixa nokautirao je Franka Mira (38) već u prvoj rundi i izborio polufinale.

Možda najbolji MMA borac svih vremena vratio se na pobjednički put i srušio bivšeg prvaka UFC-a. Sve je bilo gotovo unutar jedne minute – preciznije 48 sekundi.

Krenulo se bez kalkulacija od prvih sekundi. Prvo je Mir uzdrmao Rusa koji se oduprijeo napadu pa ga bacio na tlo.

Nakon što se američki borac ustao, Fedor ga je pogodio s par udaraca u glavu, a zatim je Mir završio na koljenima pa ga je ‘Posljednji car’ nastavio mlatiti dok sudac nije prekinuo meč, piše Tportal.hr.

Za Fedora je ovo 37. pobjeda u MMA karijeri, uz pet poraza i jedan ‘no contests’.

Miru je ovo treći uzastopni poraz nakon onih od Marka Hunta i Andreija Arlovskog u UFC-u. Sada mu skor u karijeri iznosi 18 pobjeda i 12 poraza, a nokautiran je čak deveti put.U posljednjih devet mečeva ima čak sedam poraza.

Fedora sada čeka meč za finale protiv još jednog veterana i bivšeg UFC-ovog borca Chaela Sonnena, a Bellator je prije dva dana potvrdio da će pobjednik meča Mirka Cro Copa Filipovića i Roya Nelsona (25. svibnja) biti rezerva ako se netko ozljedi na ovom Grand Prixu.