Roger Federer pobijedio je Nicka Kyrgiosa 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) i plasirao se u finale Mastersa u Miamiju gdje ga čeka Rafael Nadal

Meč je već ušao u četvrti sat igre kad je Roger Federer bacio jedan forhend u aut i Nick Kyrgios je imao 5:4 i dva servisa u tie-breaku trećeg seta polufinala Mastersa u Miamiju. A onda je u sljedećem poenu usred izmjene netko iz publike viknuo "out!" i Kyrgios je promašio čisti udarac.

"Koji vam je!? Pa daj zašutite!", urlao je Australac koji je na centralnom terenu Crandon Parka imao malo ili nimalo navijača.

U sljedećem poenu napravio je dvostruku pogrešku i tako darovao Federeru priliku, koju Švicarac za razliku od drugog seta ovaj put nije propustio.

Servis winnerom je nakon tri sata i 15 minuta igre slavio 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) i plasirao se u finale, a Kyrgios je na putu do mreže svom snagom razbio reket u tlo.

Gledatelji su u fenomenalnom meču vidjeli čak 269 poena, što je prava rijetkost za meč na dva dobivena seta. Izgubljena su samo dva servisa i to oba u prvom setu u kojem je Australac servirao za set na 5:4 i imao još dvije set lopte u tie-breaku, prenio je Index hr.

Federer će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je sa 6:1, 7:5 sredio Talijana Fabija Fogninija. Bit će to 37. međusobni susret dvaju najvećih rivala i već drugi ovosezonski finale nakon Australian Opena. U Melbourneu je Federer slavio u pet epskih setova.