Tvrtka „Autoceste Federacije BiH“, s Adnanom Terzićem na čelu, pri kraju je s radovima na izgradnji Zeničke zaobilaznice, jedne od najzahtjevnijih dionica na Koridoru 5C. Potvrđeno  je to za Avaz iz „Autocesta FBiH“.  

Sve po planu

To znači da će Federacija novih 12 kilometara autoceste dobiti, simbolično, sutra, 25. studenoga - na Dan državnosti BiH. 

Iz ove državne tvrtke nam je rečeno da za sada sve ide po planu.

Ova dionica je potpuno asfaltirana i trenutno se radi na ušminkavanju terena. Proteklu godinu na ovoj dionici radilo je na stotine radnika, a ono što je specifično je to da rad nisu prekidali ni za vrijeme pandemije koronavirusa i visokih temperatura.

Brojna klizišta

Od početka gradnje Zenička zaobilaznica, koja je duga 12 kilometara, predstavlja najzahtjevniji poduhvat na Koridoru 5C, i to uglavnom zbog karakteristika terena, velikog broja klizišta i podzemnih voda. Radi se o dionicama Drivuša - Klopče, Klopče - Donja Gračanica i o dijelu dionice Donja Gračanica - tunel "Zenica".  

Aktivna gradilišta

Osim radova na izgradnji Zeničke zaobilaznice, aktivna su i gradilišta na dionici Poprikuše - Zenica sjever, poddionice Vranduk - Ponirak i Ponirak - Vraca. Lani je završena poddionica Drivuša - Klopče, koja je duga 2,2 kilometra, a najzahtjevniji objekti na poddionici su bili most Drivuša i vijadukt Perin Han.