Internetska društvena mreža Facebook zabilježila je pad broja dnevno aktivnih korisnika prvi put u svojoj 18-godišnjoj povijesti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Facebookova matična kompanija Meta Networks priopćila je da je broj dnevno aktivnih korisnika pao na 1,929 milijardi u kvartalu zaključno s krajem prosinca u poređenju sa 1,930 milijardi u odnosu na prethodni kvartal.

Kompanija je također upozorila na usporavanje rasta prihoda zbog konkurencije rivala poput TikToka i YouTubea, dok oglašivači također smanjuju potrošnju, prenosi BBC.

Dionice kompanije Meta pale su za više od 20 posto, što je rezultiralo gubitkom vrijednosti na tržištu, koja je iznosila 200 milijardi dolara.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao je da je ovo rezultat toga što se publika, posebno mlađi korisnici, okrenula rivalima.

Meta, koja posjeduje drugu najveću svjetsku platformu za digitalno oglašavanje nakon Googla, također je priopćila da je pogođena promjenama privatnosti na Appleovom operativnom sistemu.