Medijski div Facebook Inc prema pisanju portala The Verge u sljedećih nekoliko dana najavljuje rebrendiranje, a iz Verge se pozivaju na anoniman izvor i firme piše Reuters.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg planira razgovarati o promjeni imena na konferenciji Connect koja se održava 28. listopada, ali bi se to moglo otkriti ranije, izvijestio je Verge.

Kao odgovor, Facebook je rekao da ne komentira "glasine ili nagađanja".

Vijest dolazi u vrijeme kada se tvrtka suočava sa sve većom kontrolom američke vlade nad svojom poslovnom praksom.

Rebrendiranje bi pozicioniralo Facebook-ovu aplikaciju za društvene medije kao jedan od mnogih proizvoda pod matičnom tvrtkom, koja će također nadzirati grupe poput Instagrama, WhatsAppa, Oculusa i drugih, dodaje se u izvješću Verge.

U Silicijskoj dolini nije rijetkost da tvrtke mijenjaju svoja imena dok nastoje proširiti svoje usluge.

Google je 2015. osnovao Alphabet Inc kao holding društvo kako bi se proširio izvan svojih poslova pretraživanja i oglašavanja, nadzirao razne druge pothvate, od autonomnih jedinica za vozila i zdravstvene tehnologije do pružanja internetskih usluga u udaljenim područjima.

Pokret na rebrand također će odražavati Facebook-ov fokus na izgradnju takozvanog internetskog svijeta u kojem ljudi mogu koristiti različite uređaje za kretanje i komunikaciju u virtualnom okruženju, navodi se u izvješću.

Facebook je uložio velika sredstva u virtualnu stvarnost i proširenu stvarnost, a namjerava povezati svoje gotovo tri milijarde korisnika putem nekoliko uređaja i aplikacija, prenosi 24sata.

U izvješću Verge navodi se da bi mogući naziv tvrtke mogao imati veze s Horizontom. Nedavno je Facebook preimenovao svoju razvojnu VR platformu za igre pod nazivom "Horizon" u "Horizon Worlds".