Broj korisnika Facebooka starosti do 11 godina u Sjedinjenim Američkim Državama se smanjuje, rezultat je istraživanja kompanije eMarketer.

Ovaj broj će u veljači pasti za 9,3 posto, navodi eMarketer. Broj korisnika starosti od 12 do 17 godina će se smanjiti za 5,6 posto, dok će se broj korisnika uzrasta od 18 do 24 godina smanjiti za 5,8 posto. Ovo je prvi put da je eMarketer predvidio pad broja američkih korisnika Facebooka u ovim starosnim skupinama.

Facebook će ove godine izgubiti čak 2 milijuna korisnika starosti do 24 godine, dok će broj korisnika Instagrama u ovoj dobnoj skupini porasti za 1,6 milijuna. Snapchat će također dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u navedenoj dobnoj skupini i čini se da se ovaj trend ubrzava, navodi eMarketer.

''Snapchat bi mogao doživjeti veći rast korisnika u starijim dobnim skupinama, s obzirom da je trenutno u procesu redizajniranja svoje platforme radi lakšeg korištenja. Pitanje je da li će mlađi korisnici i dalje smatrati da je Snapchat super ako ga njihovi roditelji i bake i dede počnu koristiti. U takvoj neprilici se sada nalazi Facebook'', kazala je u priopćenju eMarketerova analistica Debra Aho Williamson.