Tijekom godina Facebook je nizom aplikacija i opcija "kopirao" konkurente i pokušao im oteti dio korisnika i, naravno, dio prihoda. No, nije baš uvijek bio uspješan u tome. Tako je u posljednjih tjedan dana najavljeno gašenje čak dviju aplikacija koje su trebale biti konkurencija Pintrestu i TikToku. 

Hobbi, aplikacija koju je Facebook predstavio u veljači ove godine trebao je biti odgovor na puno popularniji Pintrest i bio je fokusiran prije svega na one koji žele promovirati svoje hobije. Od samog početka, aplikacija nije dobila dovoljno pozornosti među korisnicima, a često se moglo čuti i kako je neoriginalna i bespotrebna. 

Ono malo korisnika koji su je koristili imaju do 10. srpnja da sačuvaju svoje fotografije i objave, javlja Zimo. 

Osim Hobbija, svoje posljednje dane broji i Lasso, Facebookov odgovor na TikTok. Aplikacija koja je trebala korisnike Facebooka potaknuti na snimanje kratkih videa sa zabavnim efektima predstavljena je u studenom 2018., ali nije bila dovoljno atraktivna da privuče veći broj korisnika. 

Ono malo korisnika koji su koristili Lasso ima vremena do 10. srpnja da spasi svoje videe i pozdravi se s aplikacijom. 

Lansiranje i gašenje aplikacija za Facebook nije ništa novo. Od aplikacija koje su lansirane u posljednje vrijeme (Whale, AUX i Bump), tek je jedna (Whale, aplikacija za stvaranje meme) još uvijek u upotrebi. Koliko još dugo, znaju samo u Facebooku.