Za 2018. godinu Mark Zuckerberg si je zacrtao jedan veliki cilj – popraviti Facebook, odnosno vratiti ga korisnicima.

Prve korake povukao je već u prvim danima ove godine, najavivši da će Facebook postati više osoban. Kao rezultat toga od svih objava koje korisnici vide tek oko 4% bit će onih objavljenih od strane izdavača i Facebook stranica, dok će sve ostalo biti objave njihovih prijatelja i grupa kojih su članovi.

Borba s kvalitetom sadržaja koji se korisnicima prikazuje na News Feedu sljedeća je na redu. Prioritet u prikazivanju, kad je riječ o vijestima, imat će objave koja dolaze iz provjerenih izvora, javlja Bug.hr.

Senzacionalizam, dezinformacije i polarizacija, tako, neće biti poželjni – umjesto toga ova će se društvena mreža orijentirati na širenje vijesti kojima se vjeruje, koje su informativne, te lokalne.

Tko će određivati kojim se izvorima vjeruje a kojima ne, pitate se? Zuckerberg kaže da će to biti sami korisnici. Njih će se kroz ankete pitati vjeruju li pojedinom izvoru vijesti, i potom će algoritmi početi prikazivati sve više objava onih izdavača koje čitatelji označe kao pouzdane i kvalitetne.