Službenici odjela kriminalističke policije Policijske uprave Konjic, uz asistenciju Policijske postaje Konjic i Policijske postaje Prozor, lišili su slobode osobu inicijala T.Č. (1979.) iz Prozora, državljanin Republike Austrije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo 'Nezakonita proizvodnja i distribucija opojnih droga'.

Dana 2.2. službenici PU Konjic uz usmenu zapovijed Općinskog suda Konjic, izvršili su pretres privatne kuće u mjestu Ometala, općina Prozor, koju koristi osumnjičeni. Izvršenim pretresom kuće službenici PU Konjic pronašli su kompletnu laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane.

U laboratoriju je pronađen inkubator za vještački uzgoj biljaka sa mladim sadnicama, pet staklenih tegla i dvije PVC vreće sa suhom zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, četiri kutije sjemenki marihuane i neutvrđena količina na sušenju u više prostorija.

Pretresom objekta još je pronađeno 11 mobilnih telefonskih aparata, precizna vaga, tri laptopa, te određena količina predmeta koji su privremeno izuzeti i koristit će se u kriminalističkoj istrazi, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.