U BiH će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. U nižim područjima jugozapadne Bosne kiša, a u višim susnježica i snijeg.

U ranim jutarnjim satima slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Poslijepodne u Bosni djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 8 Celzijevih stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno je moguć slab i kratkotrajan snijeg. Jutarnja temperatura oko 0, a dnevna oko 4 stupnja.

Sutra oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Više padaline u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 8 stupnjeva.

U nedjelju 12. prosinca pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabom snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 4, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 Celzijevih stupnjeva.

U ponedjeljak 13. prosinca, u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano. Povremno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 4, na jugu do 8 Celzijevih stupnjeva.