Gmail je uveo zanimljivu značajku pomoću koje možete nastaviti raditi u web aplikaciji makar ste se odspojili od interneta. Evo kako ju možete aktivirati i koristiti.

Gmailov najnoviji Offline mod uvodi mogućnost dovršavanja posla bez internet veze. U ovom vam vodiču objašnjavamo kako ga možete aktivirati i vi.

Prvo najbitniji dio

Kako biste mogli koristiti Offline mod, morat ćete biti prebačeni u novu redizajniranu verziju Gmaila i morat ćete koristiti ažuriranu verziju Chromea. Nakon što učinite to, kliknite na ikonicu za postavke, također poznatu kao zupčanik i u izborniku birajte Settings.

Dobit ćete dugu listu opcija i u sekciji General u gornjem desnom kutu ćete vidjeti opciju za aktivaciju Offline moda. Aktivirajte ju.

Gmail bi vam trebao predstaviti dvije opcije. Prva Gmailu dozvoljava da downloada privitke poruka – što je vrlo korisna stvar ako mislite Gmail koristiti kada niste spojeni na internet, piše Tportal.hr.

Zadržati podatke ili ih izbrisati?

Druga vam opcija omogućava čuvanje podataka na vašem računalu čak nakon što ste iz izbrisali iz Gmaila. Ovo je super opcija ako ne dijelite računalo s kolegama. U slučaju da ste malo zabrinuti za privatnost, uvijek možete kliknuti na ‘Remove offline data from my computer‘ (izbriši offlinepodatke s mojeg računala). Ako vam je svejedno, kliknite na ‘Keep offline data on my computer‘ (zadrži offline podatke na mojem računalu).

Nakon što ste sve provjerili, kliknite na Save Changes (spremi promjene) na dnu stranice.

Čestitamo, aktivirali ste Gmail Offline mod.

Kako offline način rada funkcionira?

Iz Googlea naglašavaju da Gmail treba skinuti potrebne podatke prije nego što korisniku dozvoli da s njima radi offline. Ovo znači da vaš preglednik i kartica s Gmailom moraju ostati otvoreni prije nego što izađete iz kuće.

Računalo će pohraniti sve poruke u Outbox te ih poslati kada se ponovno spojite na mrežu.

(www.jabuka.tv)