Zbog pandemije koronavirusa prekinuta su gotovo sva sportska natjecanja na svijetu, pa tako i Luga prvaka.

Tek što je počela nokaut-faza, elitno nogometno natjecanje je zaustavljeno, a Uefa ne odustaje od želje da Liga prvaka završi i da Europa dobije novog prvaka.

Britanski Daily Mirror piše kako je krovna kuća europskog nogometa došla na revolucionarnu ideju kako da se završe europski kupovi. Liga prvaka i Europa liga bi se trebale odigrati u svega tri tjedna u kolovozu po ubrzanom principu.

Ta se ideja vrti u uredima europske nogometne moći već neko vrijeme, dok Uefa očajnički traži rješenje za ovaj akutni problem. Da bi se ta ideja ostvarila, mora se ispuniti nekoliko pretpostavki. Tek tada bi se taj plan mogao primijeniti. Najprije, Premiership i ostale najjače lige morali bi se početi igrati sredinom lipnja, tako da bi se za šest predstojećih tjedana odigrali svi neophodni susreti. Svi klubovi koji su ostali u igri za europske pokale tijekom kolovoza, u tri tjedna, vodili bi svoje borbe za Ligu prvaka, odnosno za Europa ligu, piše Daily Mirror.

Dođe li do realizacije ove ideje, pojedini klubovi će malo kasniti s nastupima u domaćim prvenstvima u sezoni 2020./2021., ali ne više od tri kola, koja bi se onda odigrala naknadno, u izvanrednim terminima.