U Hrvatskom domu Stjepana Radića u Šujici, na blagdan Svetih mladenaca-Nevine dječice, u prepunoj dvorani upriličena je jedna lijepa priredba, večer za pamćenje...

Priredbu „Božić je u mome mistu“ je organiziralo HKUD „Sveti Jeronim-Šujica“, na čelu s Antom Antekom Brajkom, a pokazalo se da su Šujičani odlični domaćini, o čemu svjedoče i posebne gošće Etno skupine „Čuvarice“ iz Rame, koja je objavila sljedeći tekst, uz mnođtvo fotografija, na svom FB profilu:

28. prosinca 2016.godine u Šujici održan je Božićni koncert "Božić je u mom mistu". Domaćini su bili dobri organizatori i priredili su dobru zabavu i druženje. Čuvarice su izvele deset pjesama u dva bloka.

Najava za prvi nastup glasila je ovako: Doletile bile vile, glasovi ko svile, tiho poje skupina diva, jedna drugoj rame uz rame doletile vile iz Rame. Pivaju pisme ljubavne, tople i svete, uz njih srca k nebu lete, čuvaju svoje, nježne niti kroje pa ih spreme u šarene etno pregačice svoje, srce čisto lipo lice iz Rame Čuvarice!"

Za drugi: "Za sami kraj ponos sjeverne Hercegovine, domovina ponosa, ali i tuge, no Rama zna da dok je Tomislava, Kupresa i Šujice nije i nikad neće biti sama. I Šujička krv je zalila sveto Ramsko tlo, svi znamo Frano, Kamenko, Ika, pokojni Josip Zagor Mioč i Šujički cvit Ljiljana Zrno, no usprkos svemu vjerni Kristu i domovini ponovno nam pjevaju dušu daju, srce poklanjaju ne kriju bilo lice Čuvarice.

Velika hvala dobrim ljudima iz Šujice i organizatoru gosp. Anti Brajko“, pišu Čuvarice.