Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako je "jutrošnjim napadima na Azerbajdžan Armenija još jednom pokazala da predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regiji".

Turski narod je i danas, kao i uvijek do sada, svim raspoloživim sredstvima uz svoju azerbajdžansku braću“, naveo je Erdogan u poruci objavljenoj na Twitteru, prenosi Anadolija.

Turski predsjednik Erdogan je također kazao kako međunarodna zajednica "još jednom pokazuje kako ima dvostruke standarde i na primjeru neadekvatnog odgovora na provokativnu agresiju Armenije".

I Minsk trojac, koji se skoro 30 godina ponaša nemarno, je nažalost daleko od djelovanja u pravcu rješavanja problema. Pozivamo armenski narod da se izbore za svoju budućnost naspram vlasti i onih koji ih guraju u propast i koriste kao marionete, a pozivamo i cijeli svijet da stane uz Azerbajdžan u njegovoj borbi protiv okupacije i zla“, poručio je Erdogan.

Erdogan je naveo da je danas telefonom razgovarao s azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Aliyevom i da se još jednom uvjerio u njegovo odlučno i čvrsto držanje.

Dodao je da je u tom razgovoru ponovio kako će Turska nastaviti podršku Azerbajdžanu i tamošnjem bratskom narodu pod sloganom “jedan narod, dvije države“.