Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan potvrdio je da će održati miting s biračima u Sarajevu.

"U okruženju u kojem neke zemlje raspravljaju hoće li nam dozvoliti da vodimo kampanju, više volimo da se okupimo s našim građanima u Bosni i Hercegovini. Doći ćemo zajedno s našim građanima iz europskih zemalja u dvorani u Bosni", rekao je Erdogan novinarima prilikom povratka iz Južne Koreje, objavio je N1.

"S druge strane, naši građani sigurno će nastaviti kampanju u drugim zemljama u kojima žive u Europi", rekao je on, piše list Hurriyet.

Očekuje se, navodi N, da će miting u Sarajevu, nakon što su neke europske zemlje zabranile turskim političarima da održavaju predizborne kampanje na njihovom tlu, biti održan 20. svibnja, ali još nije objavljeno službeno priopćenje.

Turska će preći na izvanredne parlamentarne i predsjedničke izbore 24. lipnja, godinu i pol prije rasporeda.

Istodobno, Dnevni je avaz objavio kako se na organiziranju Erdoganovog dolaska u Sarajevo i predizbornog skupa angažiralo Udruženje Unija europskih demokrata Balkana sa sjedištem u Sarajevu, a na čijem je čelu Amina Šećerović-Kasli, zamjenica glavnog urednika tjednika Stav.

Prema tvrdnjama Avaza, ovo je udruženje poslalo dopis Skenderiji zatraživši je li slobodan termin za spomenuti 20. svibnja.

S druge strane, Ministarstvo vanjskih poslova BiH potvrdilo je kako nije zaprimilo bilo kakvu službenu informaciju o dolasku turskog predsjednika u BiH.

Turski mediji navode kako se očekuje da će tada u Sarajevo na miting doći oko 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i iz drugih europskih zemalja.