Bugojno je gradić u središnjoj Bosni, u kojemu je do Domovinskog rata živjelo više od 16 tisuća Hrvata, a činili su 34% stanovništva.

Popis iz 2011. godine pokazao je kako u ovom mjestu živi njih 6.836, skoro deset tisuća manje zahvaljujući policiti SDA. Iako je od rata prošlo 25 godina još uvijek se traga za 20 zatočenih pripadnika HVO-a kojima se gubi svaki trag. Na svu sreću nedavno su pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe na lokalitetu Rostova, a za ostalima se traga.

Iako je kadar SDA u Vijeću ministara BiH Selmo Cikotić izravno uključen u zločine nad Hrvatima tijekom rata, određenim političkim strankama s tzv. hrvatskim predznakom ne smeta trgovanje s ubojicama vlastitoga naroda.

Naime na biračkom mjestu u zgradi Druge osnovne škole (Čipuljić) u Bugojnu predsjednica biračkog odbora je izvjesna Enisa Al-Zawahreh ispred HDZ 1990, a njezin suprug je kandidat na listi SDA za Općinsko vijeće Bugojno.

Također, zamjenik predsjednika je Samir Hajdur također ispred HDZ 1990.

Štite li se prava vlastitoga naroda u Bugojnu prodajom biračkih odbora stranci koja je nad njima napravila zvjerske zločne procjenit će tamošnji preostali Hrvati.

Brotnjo.info