Engleski navijači su utjehu od poraza u četvrtfinalu Mundiala pronašli su u alkoholu. Englezi su jučer spremali veliku "feštu" slavlja prolaska u polufinale turnira u Kataru, ali planove su im promijenili njihovi miljenici porazom od Francuske rezultatom 2:1. Ipak, u 30.000 pubova diljem zemlje "utopili" su tugu s ukupno ispijenih 350 milijuna funti tijekom četvrtfinalne utakmice, prema istraživačkoj tvrtki GlobalData.

Kafići i klubovi širom zemlje su otvorili svoja vrata za nokaut utakmicu, a prodaja piva skočila za 50 posto na najprometniji dan još od prosinca 2019. — prije pandemije Covida. Otprilike 23 milijuna Engleza pratilo je susret s Francuskom, što je najveća TV sportska publika od prošlogodišnjeg finala Eura 2020., na kojem je 31 milijun vidio kako su Three Lionsi izgubili od Italije na jedanaesterce.

Britanska udruga piva i pubova rekla je da ih je početak utakmice u 19 sati potaknuo da napune svoje lokale ranije i ostanu dulje. Do porasta prodaje u pubovima došlo je usprkos tome što je navijačima preporučeno da izbjegavaju vožnje i umjesto toga pješače do svojih lokala. Posebne projekcije utakmice diljem zemlje također su bile prepune.