Bez obzira na to što Manchester United danas od 18:30 u osmom kolu Premier League dočekuje Newcastle, idealnog protivnika za vađenje iz teške krize, Jose Mourinho je gotov.

Tako piše Daily Mirror, a prenose svi engleski mediji. Trener koji se nekada davno s pravom prozvao Posebnim, ali je već odavno postao Potrošen, ne može spasiti ni eventualna domaća pobjeda nad klubom koji ima samo dva boda od početka sezone, prenosi Index.hr.

Ali nitko ne može tvrditi da će United protiv Svraka sigurno slaviti, jer ove sezone već je gubio od Brightona, pa na penale od Derby Countyja te u prvenstvu kod West Hama, redom nejakih suparnika.

Mourinhovom Unitedu ništa ne znači ni što očajni Newcastle dočekuje na svom terenu, jer je nulom protiv Valencije u Ligi prvaka prije nekoliko dana došao do četvrte uzastopne utakmice bez pobjede, a čak tri meča u toj crnoj seriji odigrao je na Old Traffordu.

Manchester u prvih sedam kola ima samo deset bodova, što je slavnom klubu najgori ulazak u sezonu još od 1989. Za vodećim gradskim rivalom Cityjem zaostaje čak devet bodova, a iz Liga kupa ispao je na domaćem terenu od drugoligaša.

Sve to događa se pod Mourinhom, koji se pri tome javno posvadio s gotovo svim igračima, a preko medija se žali i na upravu koja mu ne daje dovoljno novca za pojačanja. Njemu pak igrači i navijači zamjeraju što igra previše defenzivno i kemija s igračima na pozicijama koje im nisu prirodne.

Jedini koji je Mourinhu držao stranu bio je ključni čovjek kluba, izvršni predsjednik Ed Woodward. Ali nakon što je Old Trafford zvižducima ispratio igrače nakon Valencije, dosta je i prvom operativcu Uniteda.

Mourinho, koji ima ugovor do ljeta 2020., zbog otkaza će dobiti raskošnu otpremninu, čak 20 milijuna funti.

Dnevnik.ba