Mjesec dana prije uvođenja dnevnih letova iz Dubaija za Zagreb, avioprijevoznička tvrtka Emirates objavila je na svojoj Facebook stranici prigodni video spot naziva 'Hello Croatia' koji je u samo dva sata od objavljivanja pregledan 101.000 puta. Video u kojem se reklamiraju ljepote Hrvatske lajkalo je više od osam tisuća ljudi, a na društvenim mrežama je u samo nekoliko sati podijeljen 658 puta.

U prigodnom video spotu objavljenom na Facebook stranicama Emiratesa, tvrtka poziva u Hrvatsku zbog njezinog kulturnog nasljeđa i nadasve očaravajuće prirode, a kao posebnost ističu Dubrovnik, Pulu, Zagreb te nadaleko poznatu plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, javlja tportal

Izravni letovi iz Dubaija za Zagreb startaju 1. lipnja, a putnici će u našu zemlju stizati zrakoplovom tipa Boeing 777-300.

Predviđeno vrijeme polaska leta EK129 iz Dubaija je u 08:15 i dolazak u Zagreb u 12:20, a povratni let EK130 polijeće iz Zagreba u 15:35 i slijeće u Dubai u 23:05 (prema lokalnom vremenu).

Kompanija je podružnica Emirates grupacije, koja je u stopostotnom vlasništvu Vlade Dubaija. Najveći je zračni prijevoznik na Bliskom istoku s gotovo 3600 letova na tjedan iz svog sjedišta u Dubaiju, i to prema više od 150 gradova u 71 zemlju diljem šest kontinenata.
 

Kompanija se svrstava među 10 najvećih svjetskih zračnih prijevoznika po broju prijeđenih kilometara i 2007. je postala najveći zračni prijevoznik na Bliskom istoku po prihodima, veličini flote i broju prevezenih putnika.

U 2012. kompanija je bila četvrti najveći zračni prijevoznik u svijetu u pogledu međunarodno prevezenih putnika i broju prijeđenih kilometara.