U novom intervjuu za konzervativnu satiričnu web-stranicu The Babylon Bee izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk popljuvao je koncept metaverzuma, za koji tvrtka Meta, ranije poznata kao Facebook, tvrdi da će zamijeniti dvodimenzionalne ekrane.

"Jesam li ja sad poput onih ljudi koji su 1995. odbacivali internet kao neki hir ili nešto što nikada neće biti bitno?" upitao je. "Naravno da možeš staviti TV na nos, ali nisam siguran da to znači da si 'u metaverzumu'", dodao je podrugljivo.

"Bolja alternativa je čip implantiran u mozak"

Musk nije oduševljen idejom da mu "jebeni ekran bude cijeli dan zakačen na licu i da ne želi ikad otići".

"To mi se čini... Nema šanse", rekao je.

"Postaje neugodno kad vam je ova stvar privezana za glavu cijelo vrijeme. Mislim da smo daleko od toga da nestanemo u metaverzumu", dodao je.

Musk kaže da postoji bolja alternativa: čip koji je kirurški implantiran u mozak, koji razvija tvrtka Neuralink, čiji je suosnivač.

"Dugoročno, sofisticirani Neuralink mogao bi vas potpuno, potpuno staviti u stvar virtualne stvarnosti", rekao je.

"Web3 je više marketing nego stvarnost"

Čak je i sam potpredsjednik za globalne poslove i komunikacije tvrtke Meta Nick Clegg nedavno priznao da još uvijek moraju raditi na tehnologiji koja je potrebna za metaverzum.

"Ove jadne naočale za virtualnu stvarnost su previše glomazne da bih popio kavu bez njihovog pomicanja", rekao je Clegg za Financial Times u nedavnom intervjuu.

Musk je kritizirao i Web3, koncept demokratizacije interneta njegovom ponovnom izgradnjom oko tehnologije blockchaina. On je za Web3 u svom intervjuu za Babylon Bee rekao da je "više marketing nego stvarnost".

"Ne shvaćam. Odnosno, još uvijek ne shvaćam, recimo to tako", dodao je.