I dalje traje sapunica oko Muskova (ne)preuzimanja Twittera te će se njen sljedeći nastavak odigrati u sudnici. Dok šef Tesle želi odustati od planirane kupovine, navodeći kao glavni razlog lažne profile i botove, iz Twittera tvrde da se Muskovo bogatstvo posljednjih mjeseci smanjilo i da zbog toga ne želi trošiti novac na tu mrežu.

Za slučaj da na kraju ipak bude morao kupiti Twitter, Musk je nedavno ponovno prodao dionice Tesle i to u vrijednosti skoro 7 milijardi dolara, no čini se kako ponovno razmišlja i o pokretanju vlastite društvene mreže koja bi mogla biti konkurent Twitteru, javlja Zimo.

Naime, tijekom konverzacije s korisnicima Twittera o prodaji dionica Tesle, netko ga je upitao je li razmišljao o pokretanju vlastite društvene platforme u slučaju da posao s Twitterom propadne, Musk je na to odgovorio objavom linka “X.com”. Još prije nego je objavio namjere o kupovini Twittera Musk je spominjao mogućnost pokretanja vlastite društvene mreže, no nakon najave akvizicije ta je ideja gotovo zaboravljena.

No čini se da od nje ipak nije odustao. Naravno, pokretanje društvene mreže od nule, iako je riječ o najbogatijem čovjeku na svijetu sigurno neće biti jednostavno i pred takvim su biznisom golemi izazovi, u što se uvjerio i Donald Trump kada je pokretao Truth Social.

Što se domene “X.com” tiče, on ju je kupio još 2017. od PayPala te je naglasio da ima veliku viziju oko toga što bi X Corporation mogao postati. Ako se Musk zaista odluči na pokrenuti mrežu koja će imati tu domenu, na Business Insideru kažu kako je prilično jasno što od nje možemo očekivati - platformu na kojoj neće biti botova, odnosno na kojoj će se snažno boriti protiv njih i na kojoj će se cenzura svesti na minimum.