I predsjednik Stranke za BiH, Amer Jerlagić, potvrdio je kako je nova koalicija s SDA u Federaciji BiH već je ugrožena.

Kako je objavio Dnevni avaz, nakon došlo je do ozbiljnih varnica koje bi mogle dovesti do pucanja koalicije i prije nego što je počela ozbiljno funkcionirati.

Јerlagić je potvrdio kako je došlo do narušavanja odnosa između ove dvije stranke te nagovijestio razlaz sa SDA tek što je dogovorena koalicija za koju se tvrdilo da vodi ka novoj parlamentarnoj većini u FBiH.

Naime, Јerlagić je telefonsku sjednicu Vlade FBiH i odluku o imenovanju novog Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH nazvao ''pravnim nonsensom''.

''Tijekom otvorenog natječaja, koji traje do 19. kolovoza, Vlada FBiH daje suglasnost na neka imena, i to već 10. kolovoza. To urušava međusobne odnose i narušava povjerenje'', rekao je Јerlagić.

Avaz kao još jedan od razloga za neslaganje SDA i Stranke za BiH navodi i različite poglede na zakon o šumama FBiH, koji priprema federalna Vlada, a za koji Stranka za BiH smatra da predstavlja ''legalizaciju podjele državne imovine''.

Podsjećamo, Vlada Federacije na hitnoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o imenovanju vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH. (bljesak.info)