Zbog ekstremno niske temperatura koja će se spustiti i do – 30C za područje HNŽ-a upaljen je žuti meteoalarm, priopćila je Civilna zaštita HNŽ-a.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

Danas se u BiH očekuje, dugotrajna magla i niska naoblaka u sjevernim područjima i po kotlinama u središnjem i istočnom dijelu Bosne. U ostalim područjima pretežno vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -9 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Temperature zraka u 7.00 sati: Sokolac -12 stupnjeva, Ivan-sedlo i Livno -9, Sarajevo -8, Bugojno i Drvar -6, Jajce, Kupres i Stolac -5, Bihać, Gradačac, Tuzla i Zenica -4, Banja Luka, Bjelašnica i Sanski Most -3, Bijeljina i Doboj -2, Goražde -1, Trebinje 4, Neum 6 i Mostar 7 stupnjeva.

Inače, Sarajevo je jutros bio najhladniji grad Europe.

U Skopju je bilo -7, Bratislavi -4, Ljubljani i Pragu -3, Zagrebu, Podgorici i Beogradu -2, Sofiji, Bukureštu -1, Varšavi 0, Parizu i Stockholmu 1, Helsinkiju i Oslu 2.

Najtoplije je bilo u Istanbulu gdje je izmjereno pet stupnjeva Celzijusa.