Kineska industrija hrane i ugostiteljstva na internetu širi se velikom brzinom. Izvješće pekinške tvrtke Analysys Interntational navodi kako je 370 milijuna pojedinačnih narudžbi napravljeno putem aplikacija na mobilnim telefonima u 2014., što znači da je u prosjeku više od četvrtine kineske populacije napravilo narudžbu prošle godine.

Postoje četiri aplikacije koje dominiraju tržištem – ele-me, meituan, dd.taobao i waimai-baidu. Zajedno dijele 80 posto udjela na tržištu, odnosno 14 milijuna aktivnih korisnika, od kojih polovica ima manje od 30 godina. Glavnu skupinu korisnika čine studenti, obitelji i administrativni radnici.

No, u izvješću su isto tako istaknuti neki problemi, uglavnom usmjereni na obradu i dostavu iz restorana, kao i zabrinutost oko sigurnosti hrane te korisničke podrške.

Analitičari su istaknuli kako industrija treba uspostaviti neke jasnije standarde vezane uz dostavu i pakiranje, kvalitetnije izvršavanje te veću platformu za povratne informacije i ocjene korisnika, prenosi CRI.