U oazi velebnoga  Sport centra Međugorje, uz  bazen i nogometne terene, tenis je ovoga mjeseca u središtu pozornosti. Projekt „Dani tenisa“ sa svojim raznovrsnim i bogatim sadržajem, okupio je više od 400 tenisača koji će tijekom rujna odigrati više od 1500 teniskih mečeva.

Najveću pozornost publike i javnosti privukao je zanimljiv i neobičan sportski događaj, „Lady's Open“, prvi turnir za žene na ovim prostorima koje igraju rekreativni tenis. Cilj turnira je, između ostaloga  bio, promovirati ženski tenis i podignuti ga na višu razinu što, sudeći prema zanimanju nježnijeg spola na terenu, neće biti teško.

Mnogobrojni gledatelji  uživali su u sjajnim potezima 20 ak tenisačica koje su pokazale zavidno znanje i najavile ekspanziju ženskoga tenisa na ovim prostorima. 

U konkurenciji do 30 godina naslov najbolje je odnijela Lauren C. Vasilj, koja je u finalu svladala Ivanu Sušac 6:3. U utješnom turniru prvo mjesto je osvojila Marija Vasilj pobjedom nad Cvitom Sivrić 6:4.

U kategoriji iznad 30 godina najbolja je bila Maja Dodig koja je u finalu pobijedila Maitu Vasilj 6:4.

Utješni turnir osvojila je Anita Šego pobjedom u finalu protiv Marijane Vasilj 6:2.

Pokrovitelji ovoga natjecanja su bili Salon ljepote „Irina“, „Carpisa“, salon masaže „Bella vita“ i prirodna izvorska voda „Leda“.

Pokale i medalje sudionicima turnira uručili su Irina Vrankić i Željko Dodig.