U Mostaru se protekla dva dana odigrao drugi turnir u uličnoj košarci, Fiba Streetball Mostar 3x3 2023. Turnir je odigran na atraktivnoj lokaciji, u centru grada ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Drugi turnir izazvao je veliki interes ekipam pa se prijavilo čak 24 ekipe iz Bosne i Hercegovine te susjednih država, a nakon dvodnevnog basketa najboljom je postala ekipa Sportko iz Splita.

Momčad sastavljena od nekoliko igrača koji su i na Fibinoj službenoj ljestvici, te koji igraju i za hrvatsku reprezentaciju, bila je zasluženo najbolja. Sportko je u polufinalu s uvjerljivih 21:10 svladao Lapad, a onda u finalu i ekipu Pale 3x3 s 21:14.

Inače, bio je to sudar dvije ponajbolje ekipe turnira, a odlična momčad s Pala do finala je došla porazivši u polufinalu Alf Market iz Rame s 21:14.

Na turniru "3x3 Mostar 2023." pobjednik je tim "Sportko" (Željko Jović, Stanko Kujundžić, Ivan Vrgoč i Josip Vidović), drugi su "Pale 3x3" (Marko Gutalj, Jovan Gutalj, Rajko Gutalj i Darko Rističević), treći "Alf Market Rama 3x3" (Marko Malekinušić, Patrik Ćavar, Danijel Škarica i Mihael Škarica). Na kraju visoko peto mjesto zauzeo je i tim "Caffe Mammals" u  konkurenciji od čak 24 ekipe na ovogodišnjem turniru u Mostaru.

Inače, zadnjeg dana turnira pred velikim brojem posjetitelja održano je i natjecanje u tricama, a odigrana je i revijalna utakmica.