U polufinalu Kupa Njemačke, Eintracht Frankfurt kojeg vodi hrvatski trener Niko Kovač svladao je Schalke u Gelsenkürchenu te se drugu godinu zaredom plasirao u finale ovog natjecanja.

Niti tjedan dana nakon što je objavljeno kako će sadašnji trener Eintrachta iz Frankfurta Niko Kovač preuzeti Bayern München ovo ljeto, hrvatski trener ponovno je u centru pažnje. Razlog za to je prolazak njegovog Eintrachta u finale gdje ih čeka nitko drugi nego Bayern.

Kao što se i može očekivati od ovakvih utakmica gdje je prolazak iznimno vrijedan, obje momčadi krenule su rezervirano u utakmicu. Prvih pola sata utakmice nije pružilo neku zanimljivost te su obje momčadi čvrsto držale pozicije na terenu. Nakon dvije trećine poluvremena, Schalke je došao u priliku za gol, no udarac Guida Burgstallera sjajno je obranio vratar Eintrachta Lukas Hradecky.

Ako prvo poluvrijeme nije pružilo pretjeranu zanimljivost, gosti iz Frankfurta pamtit će ga po izlasku ponajboljeg igrača, Kevin-Princea Boatenga. U 43. minuti zbog ozljede, ganski nogometaš morao je napustiti travnjak, a umjesto njega ušao je Mijat Gaćinović. Inače, njemački mediji prenosili su proteklih dana izjave Boatenga kako jedva čeka susret i traži “osvetu” protiv kluba koji ga nije najbolje tretirao dok je bio njihov igrač, prenosi Sportnet.hr.

U drugom dijelu zanimljivosti nije nedostajalo. Pritiskao je Eintracht u prvih 15 minuta, no sve prilike obrana Schalkea prilično je sigurno obranila. Posebno je aktivan u početnim minutama bio Luka Jović. Nakon dvadesetak minuta nastavka, Burgstaller je mogao domaće dovesti u vodstvo, no ponovno je Hradecky bio na mjestu.

Taman kada je utakmica ulazila u posljednjih 15 minuta, Eintracht je došao do pogotka. Jonathan Guzman ubacio je loptu iz kornera, a Jović prekrasnim potezom u zraku petom pogodio suprotni dio Schalkeovog gola. Niti dvije minute kasnije, Schalke je postigao izjednačujući pogodak, no on je poništen zbog zaleđa.

Utakmica je išla odlično za goste sve do 80. minute. U igru je netom ranije ušao Gelson Fernandes koji je već u prvom kontaktu zaradio crveni karton. On doduše nije odmah pokazan, već je sudac nakon pogledane videosnimke ispravno pokazao isključenje Eintrachtovu igraču.

U tom trenutku postalo je jasno kako kreće opsada gostujućeg gola. Domaći su jurili po izjednačenje, a gosti su se grčevito branili. U 90. minuti, Marco Fabian odlično je tukao s tridesetak metara i gotovo iznenadio vratara Schalkea Ralfa Fahrmanna koji je vršcima prstiju izbio loptu u korner.

Schalke je napadao, kod kornera je i Fahrmann dolazio u šesnaesterac, no izgledne prilike nije bilo. U 94. minuti utakmice, nakon gužve u petercu lopta dolazi do Franca Di Santa koji postiže pogodak, no sudac ga ovog puta poništava zbog igranja rukom. Iako je iz usporedne snimke teško procijeniti, ostaje dojam kako je lopta nakon ramena ipak dirala Di Santovu ruku i tako mu omogućila bolju kontrolu. S tom situacijom završile su i sve prilike za goste i Eintracht je zasluženo prošao u finale.