Ne znam hoću li doći na ročište i susresti se sa Zdravkom Mamićem. Ima do 12. prosinca puno vremena, moram još vidjeti hoće li me klub pustiti u Zagreb, rekao je Eduardo da Silva. Njegov i Mamićev odvjetnik, Ivica Crnić i Krešimir Ćurković, sučelili su se u četvrtak na Općinskom sudu u Zagrebu. Sutkinja Jasenka Šojat zakazala je novo ročište za 12. prosinca. Trebali bi tada doći i “glavni glumci”.

Mamić je od Eduarda tražio malo više od pet milijuna kuna, s kamatama je to gotovo osam milijuna kuna, te su Duduu blokirana imovina i računi u Zagrebu. Hrvatski napadač uzvratio je protutužbom u kojoj želi osporiti ugovore...

- Ne opterećujem se time, ne mogu reći da se bojim ili ne. Svoje sam već odavno rekao - javio se iz Donjecka Eduardo.

Prema ugovoru koji je potpisao s 18 godina, Mamiću bi do kraja karijere trebao davati 20 posto od ugovora.

Fifin pravilnik kaže da taj postotak može biti najviše šest posto te da ugovor može trajati najviše četiri godine. Pitanje je hoće li sud prihvatiti Duduove argumente, da je Mamić bio menadžer, ili Mamićeve, da je to građanski ugovor i da Fifa s tim nema veze...

- Takvi ugovori su nemoralni, Fifa štiti igrače od takvih ‘dobročinitelja’ - smatra Eduardo.

Suzano ga je pronašao u faveli

. - Pronašao sam ga na cesti, u faveli. Da nije Mamića, ne bi postao igrač. Više nismo u kontaktu, iako mi je bio dužan oko dva milijuna kuna. Ništa mi nije dao, a Mamić mi je za njega platio 350 tisuća eura - izjavio je Suzano.

‘Ne bih imao što za jesti u Hrvatskoj’

Došao je prije mjesec dana Eduardo u banku i saznao da su mu i računi blokirani...

- Ništa ne dugujem Mamiću, niti je on uložio toliko u mene koliko kaže. Zbog njega mi je sva imovina u Hrvatskoj blokirana, da živim ovdje, ne bih imao za jesti.