Skupina džihadista 'Islamske države' objavila je u utorak videozapis koji pokazuje dječaka kako ubija dvojicu muškaraca koje su džihadisti optužili da rade za ruske obavještajne službe i da se pokušavaju infiltrirati u 'Islamsku državu' u Siriji.

Na početku videa, koji je na ruskom jeziku, vidi se kako ispituju zarobljenike. Jedan od zarobljenika rekao je na snimci da je iz Kazahstana i da ga je angažirao ruski FSB da se približi jednom borcu IS-a, dok drugi "priznaje" da je prije radio za FSB u Rusiji, te da je dobio zadatak da ubije jednog borca IS-a. Također, obojica su rekla kako su dobili zadatak da prikupljaju i šalju informacije o borcima IS-a u Siriji.

Nakon ispitivanja video se prekida i zatim se u eksterijeru vide bradati odrasli džihadist u vojničkoj uniformi i dječak duge kose naoružan pištoljem. Zarobljenici kleče pred pripadnicima samoproglašenog islamskog "kalifata" dok dječak iskorači i puca im jednom u glavu, a zatim nekoliko puta u tijelo.

Video završava istim dječakom, snimljenim ranije, kako govori da želi odrasti kako bi mogao ubijati "nevjernike". Taj je prizor snimljen u terorističkom logoru za trening dječaka, koji su učili rastavljati i sastavljati oružje, te se pojavio još prošle godine. U toj ranijoj snimci dječak se predstavio kao Abdallah iz Kazahstana.

Ruski FSB ovu snimku zasad nije komentirao.