Najpoznatiji krvnik terorističke organizacije Islamska država, Džihadi John, koji je javno obezglavio nekoliko ljudi, navodno je napustio organizaciju iz straha da bi i sam mogao biti dekapitiran.

Izvori su za britanski Mirror kazali kako je Mohammed Emwazi bio prestravljen publicitetom kojeg je 'zaradio' nakon što je identificiran u videima na kojima je brutalno smaknuo britanske i američke taoce IS-a. Strahuje da je na meti vlastitih suboraca jer im više nije od koristi.

Istovremeno, britanske i američke specijalne snage u Iraku i Siriji tragaju za Džihadi Johnom i žele ga živog ili mrtvog. Riječ je o 26-godišnjaku iz Londona koji se priključio Islamskoj državi, a tražen je zbog ubojstva humanitaraca i novinara Stephena Sotloffa, Jamesa Foleyja, Davida Hainesa, Alana Henninga i Petera Kassiga, podsjeća 24sata.hr.

Kako piše Times of Izrael, Emwazi je iz Velike Britanije sa šest godina emigrirao u Kuvajt, odakle je podrijetlom. Prije priključenja džihadistima, bio je uzoran student informacijskih sustava i poslovnog menadžmenta na Sveučilištu Westminster od 2006. do 2009. godine, prenosi Washington Times.