Dvoje putnika s kruzera Diamond Princess umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom. Riječ je o muškarcu i ženi u osamdesetim godinama, objavila je japanska javna televizija NHK, a prenosi BBC.

Njih dvoje su prošli tjedan skinuti s broda i prevezeni u bolnicu, gdje su i umrli.

Na kruzeru, koji je u karanteni od 3. veljače, a koji posljednjih dana napuštaju putnici koji nisu zaraženi, zaraženo je više od 620 putnika, što je najveći skup zaraženih izvan kopnene Kine.

Na brodu je bilo 3700 putnika, a oni koji su negativni na virus počeli su ga napuštati. Putnici se i danas nastavljaju iskrcavati s kruzera.

Jedan Hrvat napustio je kruzer

Kako je ranije potvrđeno Indexu, na Diamond Princessu se nalazilo i šestero Hrvata, a jučer su nam potvrdili kako je jedan Hrvat napustio kruzer, dok je petero hrvatskih državljana, koji su dio posade, još na njemu.

"Sukladno odluci japanskih vlasti putnici koji su zadovoljili kriterije napuštanja broda prvi napuštaju brod, a potom članovi posade.
 
Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na brodu Diamond Princess napustio je brod, s obzirom na to da je zadovoljio kriterije o dozvoli napuštanja broda te se smatra zdravim i nema ograničenja u kretanju.
 
Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade te nemaju simptome bolesti", odgovorili su nam na upit iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.