Pripadnici PU Livno podnijeli su Županijskom tužiteljstvu izvješće protiv 26-godišnjeg J.P iz Ljubuškog i 25-godišnjeg S.G iz Jajca zbog počinjenih kaznenih djela "teška krađa" i "pokušaj krađe", učinjenih na štetu Župnog ureda Livno, samostana sv. Petra i Pavla i crkve sv. Ivana Krstitelja.

Kako se doznaje iz Ureda za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva u Livnu, navedene krađe su se događale unazad mjesec dana dok se zadnja i to, evidentirana kao pokušaj, dogodila prije tri dana u sakralnom objektu Podhumske crkve.

Operativnim radom policije, došlo se do saznanja da su počinitelji prvu krađu počinili u crkvi svetog Petra i Pavla na Gorici u Livnu, na način da su u objekt ulazili dok je bio otvoren, te bi se sakrili unutar njega i nakon nekog vremena operirali i tražili materijalne vrijednosti. Iz spomenute crkve su pri tome otuđili par tisuća maraka, dok su iz Župnog ureda u Livnu, na isti način, otuđili par stotina maraka.

Tijekom kriminalističke obrade J.P. je priznao spomenutu krađu koja im se stavlja ne teret, s time da su kod njega pronađeni materijalni dokazi o počinjenju kaznenih djela.

On je tijekom trajanja obrade zadržan u prostorijama PU Livno, a potom je predan Županijskom tužiteljstvu Livno na daljnje postupanje, dok je drugi počinitelj S.G. trenutno nedostupan policiji.