Dvije osobe ustrijeljene su ispred britanskog parlamenta, piše BBC. Ispred parlamenta začuli su se glasni pucnjevi, a prema prvim informacijama zgrada parlamanta je zaključana dok su njeni prilazi blokirani.

Političari i novinari su na Twitteru objavili kako su čuli jaku buku ispred palače, dok svjedoci tvrde da ima i oziljeđenih. Reuters tako javlja kako je u napadu ozlijeđeno 12 osoba. Mnogi britanski mediji javljaju kako je prije pucnjave na Westminsterskom mostu došlo do incidenta te da je automobil pregazio najmanje 10 osoba.

David Lidington, čelnik Donjeg doma birtanskog parlamenta, izjavio je kako je navodnog počinitelja ustrijelila policija te da je nožem uboden jedan policajac. Ispred zgrade parlamenta navodno su se čuli pucnjevi, kako je rekao Lidington, zbog čega je prekinuta sjednica parlamenta, dok je ministrima sugerirano da ostanu u zgradi.

Kako piše Guardian, ubezo nakon incidenta na mjesto događaja je došao i helikopter hitne pomoći te je medicinsko osoblje pružilo pomoć ozlijeđenima. Izvor iz Vlade rekao je kako premijerka Velike Britanije nije ozlijeđena te je policija je odmah nakon incidenta evakuirala premijerku Theresu May.

Kako javlja Sky, jedan od svjedoka tvrdi kako je vidio vozilo koje je slupano nedaleko parlamenta, za koje se utvrđuje je li povezano s incidentom. Londonska policija zasad je samo priopćila da se na Westminsterskom mostu dogodio oružani incident. Policija također tvrdi kako se ovaj incident tretira poput terorističkog čina sve dok se ne razjasne okolnosti napada.

Policija javlja kako napadači nisu ušli u zgradu parlamenta te da su dvojica uhvaćena na mostu Westminister te da je jedan policajac ozlijeđen.